Håll live-koll på fotbollsresultat

FeaturedSport

Written by:

Jag är som många andra väldigt sportintresserad och följer med intresse både matcher i tennis och fotboll. Däremot är det vanligt att matcherna blir långtråkiga och tidskrävande, och det som egentligen intresserar mig är i vissa fall bara resultatet. Häromdagen kom jag på att det finns sidor som liverapporterar målen på matcher. Av en slump hamnade jag i mitt Googlande efter någon passande tjänst på Målkoll.se. Genom sajten kan jag hålla live-koll på aktuella matcher utan att behöva sitta framför tv:n. Alla sportuppdateringar får jag direkt till min surfplatta eller telefon. Dessutom är sidan perfekt för sportnördar, eftersom annan spelstatistik och de senaste oddsen finns samlade. Jag har tidigare erfarenhet av liknande sidor men aldrig hittat en tjänst som samlar statistik och information om så många olika sporter. Här finns målservice om fotboll, tennis, ishockey och basket, sorterat efter respektive liga.

Kända svenska spelare

I Sverige är sport en naturlig del av landstraditionen. I Sverige är den mest utövade sporten fotboll och strax därefter kommer innebandy. Vi har genom tiderna haft många världskända sporteliter. Björn Borg är en av våra absolut mest kända sporteliter, och han blev vid två tillfällen utsedd till världens näst bäste idrottsman. Under sin karriär vann han hela elva Grand-slam titlar, och blev utnämnd till århundradens idrottsman av Svenska Idrottsakademin. Vår allas sporthjälte Zlatan Ibrahimovic har briljerat i nästan två decennier. Förutom att ha spelat stort i några av världens största klubbar har han rekordet i antal mål i svenska landslaget. Han har vunnit folkets hjärtan och är idag en världskänd profil. Zlatan skriver ny bok just nu vid namn ”Jag är fotboll”. Annika Sörenstam har en titel som tål att nämnas – världens bästa kvinnliga golfspelare genom tiderna. Fram till sin pension 2008 vann Annika 86 proffstitlar. 2003 blev hon första kvinna att ställa upp i en herr-proffstävling. Wow!

Sport i Sverige

Utöver att vi har väldigt många fantastiska sportutövare i Sverige är också sport en stor del av svensk kultur och underhållning. Så långt bak som i slutet av 1800-talet har sporten varit en av Sveriges största folkrörelser. Det var år 1899 som den första lekparken för barn invigdes på Vasaparken i Stockholm. Samtidigt började idrotten övergå från något som gjordes för att öva upp militär till en publik underhållning. Ett viktigt steg för idrotten i Sverige var de förkortade arbetsdagarna. Detta ledde till att man hade mer fritid och tillfälle att utöva sporter. Samtidigt fick man en ny syn på barnets behov av lek och rörelse. Detta ledde till ett folkintresse för hälsa och motion, vilket började synas i städerna. Man började bygga lekplatser och idrottsanläggningar i en ny utsträckning. I 1900-talets början gjorde den moderna publikidrotten sin entré, och därefter har den bara växt till sig till dagens nivå.

Fylld fotbollsarena

Comments are closed.